A continuació, hem pensat una sèrie de qüestions que pots plantejar-te abans, en el moment o en finalitzar la teva comanda. Si, així i tot, encara tens dubtes, pots accedir a l’apartat d'ATENCIÓ A CLIENT de la nostra web per tal de fer-nos la pregunta directament.

Si vols saber més sobre nosaltres, ho pots fer a l’apartat QUI SOM?

Què fem?

Proposem una solució pràctica i còmoda per a poder comprar productes de qualitat de la parada Cigró Salat del mercat de la plaça de Cuba. Des de casa, podràs fer la comanda

Quins productes es poden comprar?

Tots els productes que estiguin al web són disponibles.

Hi ha un mínim de compra?

No. Pots comprar el que tu vulguis. No tenim ni mínim de compra ni tampoc un límit màxim de compra.

Des de quins dispositius puc comprar?

La web està preparada per tota classe de dispositius. El disseny de la web està pensat per adaptar-se als diferents tipus de mides de pantalla. Sempre, però, recomanem fer la compra en dispositius de tipus tauleta per la seva comoditat, en el moment d’afegir pesos o unitats, sempre és més fàcil. Però també ho podeu fer des del mòbil o des de l’ordinador de sobretaula. Per a més comoditat, pots afegir productes o tancar la comanda des de diferents dispositius. Si comences amb el teu mòbil i després la vols tancar des de la tauleta o vols afegir-ne un producte ho podràs fer, doncs la teva sessió estarà al núvol. La teva llista de compra s’actualitzarà a tots els dispositius, només hauràs d'iniciar sessió amb el teu login.

He oblidat un producte, què puc fer?

Si després de fer la teva comanda vols afegir un producte que has oblidat i encara no hem començat a preparar la teva comanda, hem de ser ràpids! Haureu d’avisar quin producte vols per tal que t’ho puguin afegir, pots avisar al correu cigrosalat@gmail.com

Els preus inclouen IVA?

Sí, tots els productes de la web inclouen l'IVA legal.

Quins són els costos de lliurament?

Els costos de lliurament depenen del tipus d'enviament escollit. Per consultar les condicions ves a la pàgina: Condicions lliurament

Com segueixo l’estat de la meva comanda?

Quan estiguis registrat a l’apartat del MEU COMPTE podràs veure exactament en quin estat està la teva comanda. Dintre del dia i la franja horària escollits t’avisarem uns minuts abans de fer-te el lliurament al teu domicili.

M’he de registrar al web?

Sí. Per poder comprar t’has de registrar al web. Un cop configurat el teu compte, les properes compres seran molt més fàcils. A mesura que vagis fent comandes a la secció de ELS MEUS PRODUCTES tindràs un llistat de tots els productes que has comprat habitualment, amb el que fer una comanda buscant entre els teus productes sempre serà més fàcil...

Com m’he de registrar?

A la part superior de la web trobaràs l’apartat REGISTRAT.

Quins són els dies de lliurament?

Has de mirar l’apartat de LLIURAMENT. Allí indiquem els dies de lliurament.

Com puc comprar la quantitat que vull?

Els productes tenen un espai per triar la quantitat. Hi ha productes que es venen en unitats i altres que es venen a pes. En els productes a pes el client haurà d'indicar la quantitat de producte en grams o en la unitat corresponent. Si el client no té clara la quantitat de producte en un producte a pes, pot indicar en l’apartat “Com ho vols” del producte la quantitat que ell necessita fent servir les seves paraules.

Quan puc fer comanda?

Es pot fer una comanda les 24 hores dels 365 dies de l’any. 

Què passa si algun dels productes no es pot servir?

Si algun dels productes que el client ha demanat no està disponible per alguna circumstància aliena al client o a la web, el paradista podrà contactar al client per tal d'oferir-li alguna alternativa.

Si algun producte està en mal estat o defectuós, el puc tornar?

Sí, sempre que es faci constar al lliurador en el moment del lliurament. Igualment, si et trobes amb algun problema amb algun dels teus productes, pots contactar amb el paradista a l'aplicació de contacte amb la parada.

Si algun producte no és el que ha demanat, què passa?

Si per un error atribuïble a la web has rebut un producte que no et correspon, el client tindrà l’opció de bescanviar aquest producte en una altra comanda o bé que se li tornin els diners.